Canon EOS 6D Mark II en EOS 200D

In alle vroegte kondigde Canon vanochtend de EOS 6D Mark II spiegelreflex aan. Deze opvolger van de 6D beschikt over een nieuwe full-framesensor met 26,2 megapixels, een AF-systeem met 45 scherpstelpunten en Dual Pixel CMOS AF plus 5-assige beeldstabilisatie voor video. Verder heeft de EOS 6D Mark II een verstelbaar aanraakscherm, wifi, bluetooth en gps plus een lichtgewicht weerbestendige body. Geen 4K-video, op het eerste gezicht, maar wél 4K time-lapseopnames. Met een adviesprijs van net boven de 2100 euro is de Canon EOS 6D Mark II, die eind volgende maand leverbaar wordt, een stuk vriendelijker geprijsd dan z’n grote broer de EOS 5D Mark IV.

Verder lanceert Canon een nieuwe APS-C-reflex, de EOS 200D, die evenals de 6D Mark II over flexibele Dual Pixel CMOS AF-scherpstelling en een verstelbaar aanraakscherm (mét selfie-modus) beschikt. Een simpel te bedienen camera met bescheiden afmetingen en een bescheiden prijskaartje: net boven de 600 euro. Later vandaag kunnen we hopelijk meer vertellen na een nadere kennismaking.

Lees ook:PowerShot G1 X Mark III: DSLR-kwaliteit in zakformaat
Lees ook:Canon EOS 5D Mark IV met 4K-video
Lees ook:Canon EOS 70D: 20 mp, Wi-Fi en Dual Pixel CMOS AF
Lees ook:Canon EOS 7D Mark II met Dual Pixel CMOS AF
Lees ook:EOS M50 van alle markten thuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.