Meer dan 1000 beelden per seconde…

High speed-fotografie en -video zijn heel populair. Als je een met hoge beeldsnelheid opgenomen filmpje met 25 of 30 beelden per seconde afspeelt, krijg je een mooi slow motion-effect. Hoe hoger de opnamesnelheid, hoe beter. Veel camera’s blijven echter steken bij 60 of 120 beelden per seconde. De Engelsman Graham Rowan heeft een compacte en relatief goedkope high speed camera-ontworpen: de fps1000. Er zijn drie uitvoeringen, de Silver, de Gold en de Platinum. Die laatste heeft een topsnelheid van 18.500 beelden per seconde… maar dan zit je wel naar plaatjes van postzegelformaat (64×64 pixels te kijken). In VGA-resolutie (640×480 pixels) haal je nog altijd 1500 beelden per seconde, en in HD-ready-formaat 550 bps. Het cameraatje beschikt over een aanraakscherm en een C-vatting voor verwisselbare lenzen. De prijzen lopen van 350 pond voor de Silver- tot 1000 pond voor de Platinum-editie. Voor de financiering is Rowan een Kickstarter-project begonnen, en het benodigde geld is inmiddels binnen. Onderstaand een video-impressie.

Lees ook:Supersnelle SD-kaarten komen eraan!
Lees ook:Tip van de week: burstrate
Lees ook:Supercompacte Rollei Actioncam 420
Lees ook:Prestaties nieuwe Sony HX1 Cyber-shot evenaren niveau spiegelreflexcamera’s
Lees ook:Daar is ‘ie dan: de EOS 60D!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.