Nieuwe iMacs: Retina-scherm (bijna) standaard

Apple gelooft duidelijk dat het Retina-scherm de toekomst heeft. Bij de nieuwe modellen iMac zijn niet alleen de 27 inch versies allemaal uitgerust met zo’n scherm, maar ook de krachtigste 21,5 inch versie. Bij de 27 inch schermen bedraagt de resolutie 5120 x 2880 pixels (5K), terwijl het 21,5 inch Retina-scherm nog altijd aan 4096 x 2304 pixels (4K) plaats biedt. Ook zouden de schermen een betere kleurweergave hebben dan voorheen, mede dankzij het nieuwe P3-gamma dat een breder kleurenspectrum afdekt dan het aloude sRGB.

Natuurlijk kent zo’n extreem hoge resolutie ook nadelen: je oude 6-megapixelfoto’s zijn opeens niet eens meer schermvullend en bij inzoomen tot 100% om ruis of scherpte te controleren heb je al snel een leesbril nodig. De nieuwe iMacs zijn per direct leverbaar: de prijzen beginnen bij 1729 (21,5 inch Retina) respectievelijk 2129 euro (27 inch Retina).

Lees ook:Nieuwe iPod touch met AF en Full HD
Lees ook:Zwart-witte Piet en iMac met 5K Retina-scherm
Lees ook:Tip van de week: het ene scherm is het andere niet
Lees ook:Creative Cloud-Photoshopper heeft streepje voor
Lees ook:iPad mini: ei van Columbus voor fotografen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.