Zwart-witte Piet en iMac met 5K Retina-scherm

Terwijl heel Nederland kibbelt over Zwarte Piet, lijkt Photofacts Academy de oplossing te hebben gevonden. Adobe-goeroe Piet Van den Eynde verzorgt maandagavond een gratis webinar Schitterend zwart-wit met Tonality Pro (een Macphun-plug-in). Hier kun je je inschrijven. De Photofacts Academy is trouwens ook erg benieuwd naar feedback van abonnees.

Apple heeft zojuist een hele ris nieuwe producten gelanceerd. Daaronder naast een reeks nieuwe iPads ook de langverwachte iMac met Retina-scherm. De resolutie van het 27 inch scherm bedraagt maar liefst 5120 bij 2880 pixels. Een hele sprong voorwaarts, al lijkt dit op het eerste gezicht handiger voor videobewerkers (4K plus ruimte voor menu’s) dan voor fotografen. Je foto verschijnt namelijk bij elke zoomfactor een stuk kleiner op het scherm. De 27 inch Retina-iMac gaat 2500 dollar kosten; de Nederlandse prijs is nog niet bekend. De andere modellen blijven gewoon bestaan en worden waarschijnlijk wat goedkoper.

Update: Apple Nederland wil 2629 euro hebben. De officiële dollarkoers is 78 eurocent…

Lees ook:Photofacts Academy bestaat drie jaar…
Lees ook:iPad mini: ei van Columbus voor fotografen?
Lees ook:Nieuwe editie Lightroom-handboek
Lees ook:Photofacts Academy leidt op tot Lightroom-expert
Lees ook:Photofacts bestaat tien jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.