Hoe ‘analoog’ werkt een digitale Nikon Df?

Met z’n sluitertijdenknop, ISO-ring en ‘analoge’ belichtingscorrectieknop voert de Nikon Df het traditionele bedieningsconcept van een camera als de Fujifilm X-E1/X-E2 nog een stap verder door. Maar hoe ‘analoog’ kun je een digitale camera maken zonder dat het averechts werkt (d.w.z. geen dertig submenu’s maar driehonderd knoppen)? Onderstaand een bovenaanzicht van de Nikon Df en van de (analoge) Nikon FM2: een camera waarop de Df naar verluidt geënt is. En als je denkt dat de bovenkant van de Df druk is, heb je de achterkanten nog niet vergeleken… Die van de FM2 bevat alleen een venstertje voor de klep van het filmdoosje, wat door jongeren nog wel eens voor een piepklein lcd-schermpje wordt aangezien.

Is die retrotrend qua bediening dus wel zo handig? Een mooi onderwerp voor een nieuwe poll – op de resultaten van de vorige kom ik binnenkort terug.

Digitale camera's met een 'analoge' bediening (X-E2/Df) zijn:

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Nikon D4s nóg flexibeler en sneller
Lees ook:Tip 15|500 Het LCD-scherm van de camera
Lees ook:Niet (te) filmen
Lees ook:Reportagefoto 5: de markt
Lees ook:Tips voor telefoonfoto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.