Tip 15|500 Het LCD-scherm van de camera

LCD-scherm: voor foto's en informatie.

Achterop elke digitale camera bevindt zich een LCD-schermpje. Neem voor de grap een analoge camera in handen en maak er een foto mee. Wat is de eerste handeling? Klopt, je wilt achterop het schermpje kijken. Kan dus niet, analoog.

Eigenlijk is het LCD-scherm onvoldoende om de kwaliteit van een foto te beoordelen. Maar nuttig is het schermpje wel: voor het bekijken van het histogram (belichting) en voor het nagaan van de instellingen (voor en na de foto). Op de meeste beelden achterop de camera kun je inzoomen. Handig om te kijken of de gefotografeerde persoon niet net zijn ogen dicht heeft.

Lees ook:Tip van de week: bewust schermgebruik
Lees ook:Benut tegenlicht voor interessantere foto’s
Lees ook:Meer pixels, meer, meer….
Lees ook:Reportagefoto 15: Ogen scherp
Lees ook:Tip 3|500 Zoeker of scherm?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.