DxOMark: iPhone 8 Plus beste smartphonecamera die we ooit getest hebben

De iPhone 8 en 8 Plus zijn maar net uit – lange rijen voor de Apple Stores – of de pixel peepers van DxOMark hebben ze al getest. Met als conclusie… nou ja, dat las je hierboven. De reguliere iPhone 8 scoorde net iets lager, maar nog altijd goed genoeg voor een tweede plaats in het klassement, en dan moet de bij voorbaat al legendarische iPhone X nog komen. Met name de fotografische prestaties waren indrukwekkend: als je bijvoorbeeld de proefopnames bij weinig licht met die van een iPhone van een paar generaties terug vergelijkt… Op videogebied deden beide iPhones het net iets minder. In de commentaren gelijk een hoop insinuaties dat Apple wordt voorgetrokken boven Android-phones – die discussie laten we aan mensen die er meer verstand van hebben.

Klik hier of op de banner om naar de volledige test van de iPhone 8 Plus te gaan; die van de standaard iPhone 8 vind je hier.

Update: en de iPhone 8 Plus is alweer onttroond… door de Google Pixel 2. Helaas voor de liefhebbers (nog) niet in Nederland verkrijgbaar.

Lees ook:iPhone 6 de ultieme telefooncamera?
Lees ook:Apple iPhone 7 Plus ziet dubbel
Lees ook:iPhone 6s biedt 12-megapixelfoto’s en 4K-video
Lees ook:Vernieuwde fotoboek-app van Blurb
Lees ook:iPhone 4S ‘beste telefooncamera ooit’…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.