Apple iPhone 7 Plus ziet dubbel

Na het succes van de eerste iPhone-modellen ziet Apple met lede ogen hoe concurrenten steeds meer marktaandeel afsnoepen, vooral dankzij lagere prijzen. Aan lage prijzen doet Apple niet, maar de nieuwe iPhone 7 en 7 Plus moeten dat op technologisch gebied goedmaken.

Op cameragebied hebben beide modellen op het eerste gezicht niet zo veel bijzonders te bieden (12 megapixels, wel met optische beeldstabilisatie, AF, een ledflitser en 4K-video, plus een 7 mp ‘selfiecam’), maar de iPhone 7 Plus gooit daarnaast ’2x optische zoom’ in de strijd – tot op heden een zeldzaamheid. Bij nader inzien blijkt het te gaan om twee aparte objectieven: een groothoeklens en een wat minder lichtsterke telelens. Binnenkort moet een update een kunstmatig bokeh-effect bieden voor minder scherptediepte en meer echte-cameragevoel. Behalve een beter scherm en een snellere processor hebben de iPhone 7′s nu ook een spatwaterdichte behuizing gekregen. Qua prijsstelling lijkt Apple nog steeds voet bij stuk te houden: de prijzen van de iPhone 7 beginnen bij 769 euro, en die van de grotere 7 Plus bij 909 euro…

Lees ook:DxOMark: iPhone 8 Plus beste smartphonecamera die we ooit getest hebben
Lees ook:iPhone 4S ‘beste telefooncamera ooit’…
Lees ook:iPhone 6 de ultieme telefooncamera?
Lees ook:Nieuwe iPhone méér camera
Lees ook:X100 moet 1000 euro kosten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.