Test Thule Covert DSLR Satchel – deel 2

De cameratas in de praktijk

Na onze eerste kennismaking duiken we nu letterlijk en figuurlijk dieper in de Thule Covert DSLR Satchel cameratas. De binnentas is voorzien van een, aldus Thule, op origami gebaseerd schottensysteem: licht, sterk en toch in alle mogelijke vormen buigbaar. In theorie is dit systeem inderdaad veel flexibeler dan gewone schotjes, wat zeker bij zo’n relatief diepe en smalle bovenlader een uitkomst is. Alleen jammer dat het klittenband vaak al aan de zijwand hecht voordat je goed en wel ‘uitgevouwen’ bent… Je moet er ook rekening mee houden dat de schotjes niet van de zachtste zijn: objectieven moeten niet aan de wandel kunnen gaan.

Volgens Thule is het hoofdcompartiment geschikt voor een semiprofessionele DSLR met groothoekobjectief zonder batterijgreep, maar al doende ontdekten we dat met een beetje passen, meten en vouwen een Pentax K-3 met batterijgreep en korte tele óók past. Een full-framebody met greep kun je uiteraard vergeten. Een body zonder greep maar met 50-135 mm F 2,8 telezoom paste eveneens (net…), maar dan zul je de zonnekap los moeten meenemen. Verder kun je in de binnentas nog twee compacte objectieven of een objectief plus een niet al te dikke flitser kwijt.

In de praktijk draagt de DSLR Satchel prettig, mede dankzij de soepele riem die onder een flauwe hoek aan de tas is bevestigd. Daardoor slingert de tas minder, en door z’n relatief hoge en smalle vorm steekt hij ook niet zo ver uit. Je kunt makkelijk bij de inhoud, of je ‘m nou over je linker- of rechterschouder draagt. Minder tevreden zijn we over de ritssluitingen van het hoofdcompartiment, die nogal eens blijven hangen bij de hoekjes. Maar de meeste moeite hebben we met het schottensysteem. Origami of niet, de schotjes laten zich soms lastig in de gewenste vorm modelleren. En om bij de inhoud van de compartimenten te komen, moet eerst de camera uit de tas, waarna de schotjes in veel gevallen met grof geweld moeten worden losgetrokken. Een heel gedoe als je even snel lenzen wilt wisselen of je flitser wilt pakken.

Op kwaliteit en uitvoering van de Thule Covert DSLR Satchel valt niks af te dingen, en qua draagcomfort is dit een van de fijnste tassen van dit formaat die we ooit om onze nek hebben gehad. In deze opzichten is hij z’n prijs beslist waard. De ‘origami-schotjes’ en het bijbehorende gefröbel waren echter een afknapper. Tot op zekere hoogte is dit ongerief eigen aan het model tas, dus misschien dat je er bij een ander model uit de serie minder last van hebt.

www.thule.com/nl

+  Prima kwaliteit en uitvoering
+  Draagcomfort
-   Schotjessysteem 

Lees ook:Win een Thule-cameratas met je winterfoto!
Lees ook:Test Thule Covert DSLR Satchel cameratas
Lees ook:Winterfotowedstrijd: inzendtermijn verlengd!
Lees ook:Thule Perspektiv-cameratassen: less is more
Lees ook:En de winnaar van onze winterfotowedstrijd is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.