Systeemcamera op MF-stand voor meeste lezers geen probleem

De resultaten van de vorige poll, met bijna vijftig deelnemers, wezen uit dat veel lezers minder moeite hebben met handmatig scherpstellen met een systeemcamera dan ik. Natuurlijk valt er in de praktijk gelukkig meestal wel een mouw aan te passen. Als je bijvoorbeeld moeite hebt om het lijnenpatroon van focus peaking te zien, biedt een andere kleur of desnoods een ander scherpstelhulpmiddel vaak uitkomst. Met wat voor brandpuntsafstand je fotografeert, speelt eveneens een rol, evenals de grootte en resolutie van scherm of elektronische zoeker. En voor gevallen dat je echt het spoor bijster bent, is er ook in de manual focus-modus altijd nog de AF-knop die redding kan brengen… tenzij je zo’n retro-objectief zonder automatische scherpstelling hebt gekocht.

Lees ook:Fujifilm X30: elektronische zoeker en verstelbaar scherm
Lees ook:X-H1 nieuw topmodel Fujifilm-systeemcamera
Lees ook:Samsung NX30 en superlichtsterke zoom
Lees ook:Tip van de week: bewust schermgebruik
Lees ook:Pentax XG-1: veel zoom voor je geld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.