World Press Photo gewonnen door Burhan Ozbilici

Burhan Ozbilici (Associated Press): An Assassination in Turkey, World Press Photo of the Year 2017. Mevlüt Mert Altıntaş shouts after shooting Andrey Karlov, the Russian ambassador to Turkey, at an art gallery in Ankara, Turkey.

De Turkse fotograaf Burhan Ozbilici heeft World Press Photo 2017 gewonnen met zijn beelden van de schokkende aanslag die een politieagent met extremistische sympathieën in december buiten diensttijd pleegde op de Russische ambassadeur in Ankara. Burhan Ozbilici (59) is werkzaam voor The Associated Press en gestationeerd in Istanbul. Volgens de jury was het een moeilijke keuze, maar kreeg deze foto uiteindelijk de meeste stemmen omdat hij zo explosief is en zo goed ‘de haat van onze tijd’ vertaalt. Benieuwd wat de trollen van DENK hierover te melden hebben… Ozbilici werd ook eerste in de categorie Spot News, Stories. Dit jaar kreeg World Press Photo meer dan 80.000 foto’s binnen van ruim 5000 fotografen uit 125 landen. Nederlandse fotografen vielen deze keer buiten de prijzen. Op de website kun je een overzicht van alle prijswinnaars zien.

Lees ook:World Press Photo jaarboek nu verkrijgbaar
Lees ook:World Press Photo trekt recordaantal bezoekers in Amsterdam
Lees ook:Nieuwe website World Press Photo
Lees ook:World Press Photo 2015 naar Warren Richardson
Lees ook:World Press Photo-expositie naar fotostad Naarden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.