World Press Photo-expositie naar fotostad Naarden

Marc Dullaert, oprichter en voorzitter van KidsRights, opent World Press Photo-tentoonstelling in de Grote Kerk te Naarden. Foto: Judith Snel

Na in de Nieuwe Kerk in Amsterdam bijna honderdduizend bezoekers te hebben verwelkomd, is de World Press Photo-tentoonstelling nu neergestreken in fotostad Naarden. Tot en met 28 augustus is de expositie te zien in de Grote Kerk aan de Marktstraat. De tentoonstelling werd officieel geopend door voormalig Kinderombudsman Marc Dullaert, oprichter en voorzitter van KidsRights. Niet geheel toevallig, aangezien beide organisaties samenwerken, wat heeft geleid tot de tentoonstelling The International Children’s Peace Prize. Op de World Press Photo van dit jaar, van de Australische fotograaf Warren Richardson, speelt deze problematiek eveneens een grote rol.

De World Press Photo-tentoonstelling doet in totaal maar liefst 100 (wereld)steden in 45 landen aan, wat het internationale karakter van deze fotowedstrijd nog eens onderstreept. In Naarden zijn ook de winnende beelden van de Canon Zilveren Camera te zien: de belangrijkste Nederlandse prijs voor fotojournalisten.

Lees ook:Winnende foto’s World Press Photo in Naarden
Lees ook:World Press Photo trekt recordaantal bezoekers in Amsterdam
Lees ook:World Press Photo in Naarden
Lees ook:Worldpress foto gemaakt met Canon
Lees ook:World Press Photo jaarboek nu verkrijgbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.