World Press Photo 2015 naar Warren Richardson

Hope for a New Life. A man passes a baby through the fence at the Hungarian-Serbian border in Röszke, Hungary, 28 August 2015. World Press Photo of the Year 2015. © Warren Richardson

De Australische fotograaf Warren Richardson is de winnaar van de meest recente editie van World Press Photo. Op de zwart-witfoto is een vluchteling te zien die een baby onder het prikkeldraad doorgeeft aan een medevluchteling aan de Hongaars-Servische grens, vlak voordat deze grensovergang helemaal gesloten zou worden. Richardson had daarvoor al enkele dagen met de groep vluchtelingen opgetrokken en maakte de foto bij bestaand (maan)licht, omdat flitslicht de politie zou alarmeren. De foto won ook de eerste prijs in de categorie Spot News.

Dit jaar kreeg World Press Photo ruim 80.000 foto’s binnen van bijna 6000 fotografen uit 128 landen. Bij de prijswinnaars geen Nederlanders deze keer, wel een aantal goede bekenden onder wie Daniel Berehulak en Christian Ziegler. Alle prijswinnende foto’s vind je hier op de World Press Photo-site. Ze zijn vanaf medio april ook te bewonderen in de Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Lees ook:World Press Photo-expositie naar fotostad Naarden
Lees ook:World Press Photo gewonnen door Burhan Ozbilici
Lees ook:Deense fotograaf wint World Press Photo
Lees ook:World Press Photo jaarboek nu verkrijgbaar
Lees ook:John Stanmeyer wint World Press Photo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.