Coole exposities voor warme zomerdagen

Terwijl we allemaal nog de trieste wetenschap proberen te verwerken dat zelfs kinderen die een popconcert bezoeken niet veilig zijn voor de bloeddorstige aasgieren van IS, lijkt de zomer onverdroten in aantocht. Wie de hitte wil ontvluchten, kan z’n toevlucht zoeken in een museum of galerie – al kun je ook daar een godsdienstwaanzinnige idioot tegen het lijf lopen natuurlijk. Maar laten we ons niet gekker laten maken dan nodig is, want dat is precies wat de extremisten graag willen. We lichten een aantal interessante lopende exposities uit.

Rineke Dijkstra: Amy, The Krazy House, Liverpool, December 23, 2008. Collectie kunstenaar

Met de expositie Rineke Dijkstra: een ode verleent het Stedelijk Museum in Amsterdam behendig extra luister aan de prestigieuze Hasselblad Award waarmee de fotografe, als eerste Nederlander ooit, onlangs werd bekroond. Behalve foto’s zijn er ook video’s te zien. De tentoonstelling omvat zowel iconische foto’s als een aantal werken die nooit eerder in Nederland te zien zijn geweest. Te bezichtigen tot begin augustus.

Marco Borsato is behalve zanger en bekend Nederlander ook een fanatiek amateurfotograaf – een talent dat hij onder meer heeft ingezet als ambassadeur voor War Child. Onlangs is hij, samen met de bekende fotograaf Raymond Rutting, naar Aruba geweest. Een selectie van beider foto’s is onder de titel Faces of Aruba van 1 juni tot 27 augustus gratis te bezichtigen in de galerie van Art’otel Amsterdam.

Fotomuseum Den Haag heeft het nodige in huis voor de liefhebber van historische fotografie, met naast de tentoonstelling Pierre Gilliard. De laatste dagen van de Romanovs (t/m 11 juni) ook werk van de in 2009 overleden Haagse fotograaf Gerard Fieret (t/m 10 sept).

Lees ook:Rineke Dijkstra in De Pont in Tilburg
Lees ook:Rineke Dijkstra wint Hasselblad Award 2017
Lees ook:Analoog fotolab van ondergang gered
Lees ook:Nederlandse portretfotografie in Zwolle
Lees ook:Hans Withoos – The New Romantics

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.