Nederlandse portretfotografie in Zwolle

Hellen van Meene, Pool of tears, 2008.

In Museum de Fundatie in Zwolle is met ingang van morgen de tentoonstelling Dutch Identity – Nederlandse portretfotografie NU te zien, met werk van vijfentwintig prominente hedendaagse portretfotografen uit deze contreien. Onder hen bekende namen als Erwin Olaf, Hellen van Meene, Rineke Dijkstra, Vincent Mentzel, Carla van de Puttelaar en Anton Corbijn, samen goed voor ruim honderd foto’s. Hoe verschillend de foto’s en de gefotografeerden ook zijn, één ding hebben ze gemeen: een portret gaat over identiteit, niet alleen die van de geportretteerde, maar ook die van de fotograaf en die van de toeschouwer. Vandaar de titel.

Dutch Identity is van 16 januari t/m 17 april te zien in het negentiende-eeuwse Paleis a/d Blijmarkt op de Blijmarkt in Zwolle. Het museum is dagelijks behalve maandag open van 11 tot 5. Bij de tentoonstelling verschijnt ook een gelijknamig fotoboek.

Lees ook:De herontdekking van de wereld
Lees ook:Mijn boom is top! [Fototentoonstelling Zwolle]
Lees ook:Foam exposeert in China
Lees ook:Natuurfotografen volgend weekend onder de pannen
Lees ook:Foto-exposities voor de (na)zomer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.