Robin de Puy – If this is true…

Waar andere jonge fotografen vaak moeten sappelen om aan de kost te komen, ging het Robin de Puy na haar afstuderen aan de Fotoacademie voor de wind. De prijzenkast raakte snel gevuld, onder meer met de Nationale Portretprijs, en de opdrachtgevers stonden te dringen.

Robin de Puy: William and Leuxian. Evanston, Wyoming, 2015.

Hoewel ze met nog geen dertig jaar op de teller rijkelijk jong was voor een midlifecrisis, werd het Robin de Puy allemaal even te veel. Ze boekte een reis naar de Verenigde Staten en huurde daar een Harley. Uiteraard ging de camera mee. Voor een beeldverslag van de mensen die zij tijdens haar zoektocht om zichzelf te hervinden ontmoette, en in het verlengde daarvan ook voor de nodige zelfportretten.

Haar reisverslag is onder de titel If this is true… 10.000 km door Amerika op een motor van 19 maart tot en met 26 juni te zien in het Fotomuseum Den Haag. Het museum is dagelijks geopend van 12 tot 6, behalve op maandag. Bij uitgeverij Ludion verschijnt tevens een boek, met behalve foto’s ook dagboekfragmenten. In het maart/aprilnummer van het blad Fotografie staat een interview met en een portfolio van Robin de Puy, en op 20 maart is bij Close Up een documentaire te zien van Simone de Vries en Maarten van Rossem, die Robin twee weken lang op haar reis vergezelden.

Lees ook:Bertien van Manen en Robin de Puy in Kunststof Radio
Lees ook:Robin de Puy – Randy
Lees ook:Foto’s Zilveren Camera reizen land door
Lees ook:Robin de Puy signeert in Fotomuseum Den Haag
Lees ook:Micky Hoogendijk: Through the Eyes of Others

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.