Micky Hoogendijk: Through the Eyes of Others

Micky Hoogendijk: Wandering.

Kunstfotografe Micky Hoogendijk (1970) timmert de laatste jaren flink aan de weg. Na een eerdere carrière als actrice en model is Hoogendijk, die tegenwoordig in Amerika woont, achter de camera te vinden – en met succes. Binnenkort heeft zij na vele exposities in galerieën en op kunstbeurzen in binnen- en vooral buitenland haar eerste museale overzichtstentoonstelling. Niet gek voor iemand die pas in 2009 serieus met fotograferen begon… Haar portretten geven de kwetsbaarheid en verborgen schoonheid van mensen weer. De titel van de expositie verwijst naar haar zoektocht naar mensen en culturen met een bijzonder verhaal, en in het verlengde daarvan naar de vrijheid om te kunnen zijn wie je wilt zijn. Door met andermans (m/v) ogen te kijken, voorkom je dat je vanuit een vooringenomen blik vastroest in je eigen ‘gelijk’.

Through the Eyes of Others is van 14 april tot en met 9 juli te bezichtigen in Museum Jan van der Togt in Amstelveen. Het museum aan de Dorpsstraat is van dinsdag t/m zondag geopend van 11 tot 5. Tegelijk met de expositie verschijnt ook een gelijknamig fotoboek. Verder is een selectie beelden eveneens te zien in het Amstel Hotel in Amsterdam.

Lees ook:Micky Hoogendijk e.a. – LAYER
Lees ook:The Other Side of Fear is Freedom
Lees ook:Micky Hoogendijk exposeert op KunstRAI
Lees ook:Een fotografische blik vooruit
Lees ook:Powervrouwen in Oss

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.