Samsung opent met eUFS nieuwe opslagperspectieven

Samsung is helaas al enkele jaren niet meer actief als fabrikant van fotoapparatuur, maar als smartphonefabrikant gooien ze hoge ogen. Smartphones leveren foto’s en video’s in steeds hogere resoluties af, en dat vreet natuurlijk geheugen. Omdat het met microSD-kaartjes behelpen blijft, zoekt Samsung het in ingebouwde NAND-chips. De maximale opslagcapaciteit is nu opgekrikt tot een respectabele 512 GB – een halve terabyte dus. Uiteraard houden de toepassingsmogelijkheden van deze zogenaamde eUFS (embedded Universal Flash Storage) daar niet op: voor bijvoorbeeld de SSD opent dit ook nieuwe perspectieven.

Lees ook:CompactFlash sneller en degelijker dan ooit
Lees ook:Samsung Galaxy S5 tilt smartphonecam weer hoger
Lees ook:Mobiele Seagate-harddisk met 5 terabyte
Lees ook:Samsung lanceert kleinste systeemcamera ter wereld
Lees ook:Nieuwe ontwerpsoftware en verkoop via Amazon bij Blurb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.