Mobiele Seagate-harddisk met 5 terabyte

Terwijl foto- en vooral videobestanden steeds groter worden, blijven de meeste computers steken bij 1 of hooguit 2 terabyte (TB) opslagcapaciteit. Bij laptops is dit probleem nog nijpender, mede door de opmars van de SSD. Seagate komt nu met een draagbare harde schijf met een capaciteit van 5 TB: een voorlopig record. De Backup Plus Portable 5TB weegt nog geen 250 gram en is slechts iets dikker dan de modale portable harddisk. Verkrijgbaar in diverse kleuren en voorzien van een USB 3-aansluiting gaat de nieuwe Seagate-schijf, die binnenkort leverbaar wordt, een kleine 200 euro kosten.

Lees ook:Portable schijf met extraatje
Lees ook:Mobile Rig voor vloggers en smartphonefilmers
Lees ook:‘De kleinste studioflitser ter wereld’
Lees ook:4K-drone in handpalmformaat
Lees ook:Twee teles en groothoekzoom van Sigma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.