CompactFlash sneller en degelijker dan ooit

Terwijl het er steeds meer op lijkt dat de hele fotowereld op SD-geheugenkaartjes overstapt (xD is op sterven na dood, en zelfs Sony lijkt niet meer echt te geloven in de Memory Stick), blijft de CompactFlash-kaart de favoriet van de echte pro. Niet zonder reden, want deze kaarten houden hun voorsprong vast qua snelheid en bovenal degelijkheid.

SanDisk, Nikon en Sony hebben de koppen bij elkaar gestoken om gezamenlijk een nieuwe generatie CompactFlash-kaarten te ontwikkelen. De opslagcapaciteit van deze kaarten zou boven de 2 terabyte (2000 gigabyte) kunnen uitkomen, terwijl de data met snelheden van wel 500 megabyte per seconde worden overgezet (pakweg vijfmaal zo snel als nu). Een en ander komt niet alleen goed van pas bij HD-video, maar ook voor snelle serieopnamen in raw-formaat. Dit alles moet worden gecombineerd met een geringer stroomverbruik en een nog grotere robuustheid dan voorheen. De tijd zal het leren!

Lees ook:Supersnelle SD-kaarten komen eraan!
Lees ook:CompactFlash Association tovert nieuwe kaart uit mouw
Lees ook:SanDisk lanceert snelste microSD-kaart
Lees ook:Supersnelle SD-kaart van SanDisk – Canon ringflitser
Lees ook:Tip van de week: trakteer jezelf op een kaartje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.