Sony Cyber-shot RX100 nu officieel

Een paar dagen na de officieuze aankondiging kunnen we nu bevestigen dat Sony inderdaad met een Cyber-shot-compactcamera met relatief grote sensor komt. De sensor is net zo groot als die in de Nikon 1 systeemcamera, maar telt maar liefst 20 miljoen pixels. De vast ingebouwde Zeiss-lens heeft een zoombereik van omgerekend 28 tot 100 mm, waarbij de lichtsterkte terugloopt van F 1,8 tot F 4,9. Ondanks de hoge resolutie zou je maximaal 10 opnamen per seconde kunnen maken. Fotograferen in raw-formaat kan ook. Een zoeker ontbreekt, maar het ‘TruBlack & WhiteMagic’ scherm met ruim 1,2 miljoen pixels zou onder alle omstandigheden garant staan voor een prima beeld.

Dankzij z’n bescheiden afmetingen en gewicht (240 gram inclusief accu en geheugenkaart) is de RX100 makkelijk mee te nemen. Temeer doordat de lens in de uitstand heel plat ‘opgevouwen’ wordt. De prijs is helaas wat minder handzaam: 649 euro – al staan daar dan wel imposante specificaties plus een relatief grote sensor tegenover. De RX100 moet volgende maand verkrijgbaar worden.

Lees ook:Alpha 99: Sony op de full-frametoer
Lees ook:Sony Alpha 68 met 4D FOCUS
Lees ook:Nikon Coolpix P340 voor serieuze gelegenheidsfotograaf
Lees ook:Rollei-actioncam filmt in 4K
Lees ook:Canon’s systeemcamera heet EOS M

2 reacties op “Sony Cyber-shot RX100 nu officieel

  1. Winny

    Hoe kan Sony zo’n – zo te zien – mooie camera maken ZONDER zoeker? Da’s toch gewoon armoede, dat je alleen op zo’n schermpje kan kijken. Geen alternatief dus voor mijn grote spiegelreflex. Jammer …

      /   Beantwoorden  / 
  2. Thomas

    Mooi toestel, Ik ben de loodzware spiegelreflexen eerlijk gezegd wel beu. Ik heb er een kamelennek aan overgehouden. De Nikon draagriem staat met het woord Nikon in mijn vlees gegrift. De grote sensor zal een hele verbetering zijn in de ruis. Maar de compactcameraatjes zijn zo klein. Ik hoef hem niet in de borstzak van mijn colbertjasje te steken, daar valt hij toch maar uit. Liever zag ik dat ze het formaat van een fototoestel kregen, zoals de Leica compact en meetzoekercamera’s. Immers in het gedrang en bij hectische opnamen zit er bij de huidige mini toestellen altijd wel een vinger voor de lens of de flitser. De camera kan je ook in je zijzak steken of in een goede schoudertas.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.