Zes nieuwe Zeiss-lenzen voor full-frame

 Milvus4

Bezitters van een Nikon- of Canon-full-frame-DSLR die niet opzien tegen handmatig scherpstellen, hebben er weer wat meer keus bij. Onder de naam Milvus brengt Zeiss maar liefst zes nieuwe objectieven uit, die de hoogste optische kwaliteit moeten combineren met een redelijk betaalbare prijs. Het gaat om een 21 mm F 2,8, een 35 mm F 2, een 50 mm F 1,4, een 85 mm F 1,4 en twee macro-objectieven: een 50 mm F 2 en een 100 mm F 2. Op termijn komen er nog meer objectieven bij. De Milvus-objectieven zijn spatwaterdicht uitgevoerd en kunnen via een adapter ook op een Sony A7-model worden gebruikt. In tegenstelling tot goedkopere MF-objectieven ondersteunen de Zeiss Milvus-objectieven wél automatische belichting. Ook filmers kunnen in hun handen wrijven: op de Nikon-versie kan het klikdiafragma worden overgeschakeld naar traploos. De prijzen lopen van een kleine 1000 tot pakweg 1500 euro, al komt daar zo te zien nog wel btw bij.

Lees ook:Leica M-lenzen mét autofocus…
Lees ook:ZEISS-groothoeklens voor fijnproevers
Lees ook:Vernieuwde groothoek- en standaardzoom van Zeiss/Sony
Lees ook:Zeiss-objectieven voor Sony A7-serie
Lees ook:Analoog middenformaat en Zeiss voor digitaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.