Sony RX0 altijd en overal paraat

Sony brengt een buitenbeentje uit in de vermaarde RX-edelcompactcameraserie. De RX0 heeft ondanks z’n zeer bescheiden afmetingen en gewicht (slechts 110 gram) een zogenaamde 1″ ‘gestapelde’ Exmor RS-sensor met ruim 15 megapixels aan boord, gekoppeld aan een vaste ZEISS Tessar groothoeklens van omgerekend 24 mm. De camera kan onder de meest barre omstandigheden worden gebruikt en is tot 10 meter diep waterdicht – met een speciaal onderwaterhuis zelfs tot 100 meter. Ook snelle serieopnames en video behoren tot de mogelijkheden, en verder kunnen meerdere camera’s draadloos worden gekoppeld. De Sony RX0 komt in oktober op de markt en gaat ongeveer 850 euro kosten.

Lees ook:GoPro brengt HERO6 en Fusion uit
Lees ook:Meer nieuws van elektronicabeurs CES
Lees ook:Shooting the stars met de Nikon D810A
Lees ook:SeaLife DC2000 gaat geen zee te diep
Lees ook:Topcompact met incasseringsvermogen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.