Topcompact met incasseringsvermogen

Een high-end compactcamera in een bulletproof jasje: dat is in het kort de Olympus TG-1. Dit nieuwe topmodel in de Tough-serie verenigt een lichtsterk objectief en een hoge beeldkwaliteit met een robuuste metalen body, die tegen stoten, strenge vorst en een heleboel water kan. Je kunt zelfs zonder speciale onderwaterbehuizing duiken tot 12 meter diep. Een ingebouwd elektronisch kompas en gps maken de uitrusting compleet, terwijl het (omgerekend) 25-100 mm zoomobjectief met een lichtsterkte van F 2 in de groothoekstand en de sensor met 12 megapixels garant staan voor een goede beeldkwaliteit onder alle omstandigheden. Dankzij het niet-reflecterende oled-scherm heb je altijd goed zicht op je onderwerp. Uiteraard ontbreekt ‘Full HD’-video niet. De TG-1 komt nog voor de zomervakantie op de markt en moet 399 euro gaan kosten.

Lees ook:Panasonic-superzoomcamera met grote sensor
Lees ook:Nikon komt met Android-camera
Lees ook:Premiumcompact in retrojasje
Lees ook:Sony Cyber-shot RX100 nu officieel
Lees ook:Twee Sony superzooms met gps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.