Shooting the stars met de Nikon D810A

Geen D810E, maar wel een D810A. Deze Nikon full-framereflex is speciaal ontwikkeld voor astrofotografie, met een aangepast infraroodfilter en belichtingstijden tot 15 minuten. De accu is aan de maat, want die lange tijden vreten stroom. De Nikon D810A komt in mei op de markt, dus kun je nog even sparen als je hart in de sterrenwereld ligt. De camera wordt namelijk zo’n 600 euro duurder dan een reguliere D810.

Verder brengt Nikon een hele reeks Coolpix-compactcamera’s uit, waaronder de P610 met een imposante 60x zoomlens (omgerekend 24-1440 mm) en de AW130 die zonder apart onderwaterhuis tot 30 meter diep kan duiken.

 

Lees ook:Geen zee te hoog voor Nikon Coolpix W300
Lees ook:Sony RX0 altijd en overal paraat
Lees ook:Allweathercompact met bluetooth
Lees ook:Nikon-compactcamera’s voor elke smaak
Lees ook:Topcompact met incasseringsvermogen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.