Ricoh Theta: de hele wereld op de (panorama)foto

Die grappenmakers van Ricoh toch… Zit je op een full-frame Pentax K-3 of zoiets te wachten, en dan komen ze met de Ricoh Theta. De Theta ziet eruit als een goedkope webcam, maar het is geen webcam en hij is ook niet goedkoop. Het is een camera waarmee ‘de modale fotograaf’ voor het eerst sferische panoramafoto’s kan maken met één knopdruk. Dus niet alleen een hele cirkel in de rondte, maar ook omhoog en omlaag: zeg maar een bol waarin je virtueel kunt rondwandelen. Je hoeft niet de camera precies recht te houden of ingewikkelde pirouettes te draaien; daarvoor zorgt de Theta zelf. Je kunt het kleine apparaatje in combinatie met je smartphone gebruiken dankzij Wi-Fi. Voor iPhones is al software; een Android-versie wordt later verwacht. Je kunt natuurlijk ook hi-res panorama’s op je computer bekijken en delen. De Theta gaat 399 euro kosten, en het is nog niet eens zeker dat-ie behalve naar Frankrijk en Duitsland ook naar Nederland komt. Meer informatie vind je hier. O ja, misschien dat er later deze maand toch ook ‘groot’ cameranieuws komt…

Lees ook:Theta+ Video-app nu ook voor Android
Lees ook:Ricoh Theta V met UHD-beeld en VR-geluid
Lees ook:Ricoh Theta S: ronde beelden met minder ruis
Lees ook:Nieuw instapmodel 360 graden camera Ricoh
Lees ook:Actioncams en 360 graden pano’s op Brand Bazaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.