Leuk en minder leuk fotografisch nieuws

Om het 25-jarig bestaan van Lomografie te vieren, wil Lomography de grootste LomoWall-expositie ooit op touw zetten, ook als bijdrage aan meer saamhorigheid en wederzijds begrip. Maar liefst bijna 200 landen en plaatsen doen mee, waaronder uiteraard ook Nederland, en er zijn allerlei mooie prijzen te winnen. Klik hier voor meer informatie.

Canon brengt een nieuwe all-in-one uit: de PIXMA TS3150, die behalve scannen en kopiëren ook fotoprints zonder witrand biedt en natuurlijk wifi, Cloud Link en AirPrint voor printen buiten de computer om. BowensVanaf augustus verkrijgbaar in zwart of wit voor de alleszins schappelijke adviesprijs van 49 euro.

Minder leuk nieuws is het hardnekkige gerucht dat Bowens op het punt staat failliet te gaan. Het bijna honderd jaar oude Engelse bedrijf werd na de Tweede Wereldoorlog vooral bekend door z’n studioflitsers. Op het moment van schrijven is dit gerucht nog niet officieel bevestigd, maar een teken aan de wand is dat de Bowens Photography Competition opeens zonder opgave van reden tijdens de rit is afgelast. Hopelijk wordt er in het ergste geval snel een overnamekandidaat of investeerder gevonden.

Lees ook:Ilford zwart-wit still going strong
Lees ook:Goed nieuws en goed nieuws
Lees ook:Studio Harcourt Paris in Close Up
Lees ook:Nieuwe editie handboek zwart-witfotografie
Lees ook:Luchtfoto’s uit WO II online

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.