Goed nieuws en goed nieuws

Vandaag werd bekend dat HUB, uitgever van computerbladen, failliet is. In het verlengde daarvan vragen mensen zich af of Focus, het oudste fotoblad van Nederland, eveneens op de fles is gegaan – slechts enkele maanden voor het honderdjarig jubileum. Als freelance eindredacteur bij Focus kan ik die vraag gelukkig ontkennend beantwoorden. Focus is een zelfstandig bedrijf en níet failliet. Het feit dat we de laatste tijd bij HUB ‘ingekwartierd’ zaten, levert natuurlijk enige praktische problemen op. Maar daar proberen we een zo goed mogelijke oplossing voor te vinden, zodat het blad ook de komende honderd jaar ongestoord blijft verschijnen. Meer informatie vind je hier.

Als verder bewijs dat het papieren tijdperk nog niet voorbij is, opent vrijdag de PhotoQ Bookshop – een speciaalzaak voor fotoboeken – z’n deuren in de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam. Er komt t.z.t. ook een webwinkel, maar juist bij fotoboeken willen kopers graag eerst even kijken. Proficiat – meer informatie hier.

Lees ook:Oudste fototijdschrift van Nederland verjongt
Lees ook:Metro betaalt voortaan voor lezersfoto’s
Lees ook:Leesvoer voor Photoshoppers
Lees ook:Nieuwe Focus: bomvol informatie
Lees ook:Panoramafoto’s (uit) een eitje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.