Kiek op de week

Afgelopen week stond natuurlijk, meer nog dan in dat van de Sint en de wind, in het teken van het overlijden van Nelson Mandela. De man die zich door een kwart eeuw gevangenschap vanwege zijn idealen niet klein liet krijgen, bezweek ten slotte toch aan de ouderdom. Wat hem nóg indrukwekkender maakte, is dat hij na zijn overwinning op de apartheid ook nog de strijd aanbond met aids, tot dan toe in Zuid-Afrika een taboe-onderwerp. Onder andere Time eert hem met een fotoretrospectief.

Wat luchtiger nieuws van eigen bodem, waar de middenstand naadloos is overgeschakeld op de aanloop naar de kerst zodra de Goedheiligman z’n hielen had gelicht. In Chili schijnt een wijnhuis dat Adobe heet te staan, onder andere verkrijgbaar bij ‘s lands grootste grutter, zoals bleek toen de feestdagenspecial in de bus viel. Verplichte kost voor fanatieke beeldbewerkers – maar pas op voor een kater.

Beeld uit Moving Stills – Kadir van Lohuizen

Beeld uit Moving Stills – Kadir van Lohuizen

Last but not least verschijnt zondag Moving Stills op tv: een documentaire over de tienduizenden kilometers tellende tocht van fotojournalist Kadir van Lohuizen over het hele Amerikaanse continent. Om 18.50 uur op Nederland 2.

Lees ook:Moving Stills: kennismaken met Kadir van Lohuizen
Lees ook:Fotostudio de Jong bij de VPRO
Lees ook:Vijfjarig NOOR trakteert op 25% korting bij Blurb
Lees ook:Gallery Talks in Huis Marseille
Lees ook:Gratis multimediaworkshops World Press Photo Academy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.