Moving Stills: kennismaken met Kadir van Lohuizen

Sommige fotografen gaan létterlijk ver om hun doel te bereiken. Voor zijn multimediale project Via PanAm over migratie reisde fotojournalist Kadir van Lohuizen van het zuidelijkste puntje van Chili tot de noordgrens van Alaska, over het hele Amerikaanse continent: een trip van maar liefst 40.000 kilometer.

Beeld uit Moving Stills – Kadir van Lohuizen

Via PanAm is nu (tot 12 januari) te zien in het Nederlands Fotomuseum en tevens verschenen in boekvorm. Als klap op de vuurpijl verschijnt in het kader van de documentaireserie De Magie van Kunst ook een kijkje in de keuken van Kadir onder de titel Moving Stills. Een titel met een dubbele bodem, die niet alleen verwijst naar het gebruikte medium (een film over fotografie), maar ook naar Kadirs bedoeling om de kijker met zijn werk te raken. De door Tinus Kramer geregisseerde documentaire wordt op 8 december om 10 voor 7 ‘s avonds uitgezonden op Nederland 2 door NTR. Maar voor wie niet zo lang kan wachten, is Moving Stills – Kadir van Lohuizen ook al de komende dagen te zien op IDFA.

Lees ook:Kiek op de week
Lees ook:Foodfotografie voor culinaire fotografen in spe
Lees ook:Gallery Talks in Huis Marseille
Lees ook:Fashion film rond topmodel van FotoFloor
Lees ook:Gratis multimediaworkshops World Press Photo Academy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.