Praktijkboekjes NIDF

Praktijkboekjes NIDF

‘Uiteindelijk is het boekje bedoeld om van u een betere fotograaf te maken, u meer inzicht te verschaffen in fotografie, zodat u ook meer plezier aan deze hobby kunt beleven’, stelt auteur Eduard de Kam op de achterkant van zijn boekje over de Canon EOS 450D vast. Het richt zich dus op de hobbyfotograaf: wel goed om even vast te stellen, omdat het Nederlands Instituut Digitale Fotografie (NIDF) zich met diverse activiteiten ook tot de prof richt.

Weinig aandacht voor video

De zeer betaalbare boekjes zijn handzaam en van advies voorzien door Canon-medewerker Jip Barth: met de informatie zit het dus wel goed. De boekjes zijn gemaakt als begeleiding bij de workshops die het NIDF in opdracht van Canon Nederland aan kopers van deze camera’s aanbiedt. De boekjes dienen niet ter vervanging van de handleiding, eerder als aanvulling. In de handleiding vind je hoe je een bepaalde instelling bereikt, in de boekjes staat het waarom hiervan. Het boekje over de 500D gaat relatief kort in op de videomodus van deze camera.

Techniek en het schrijven hierover kun je best aan Eduard de Kam, zelf ook fotograaf en docent bij het NIDF, overlaten. De boekjes zijn mooi geïllustreerd met voorbeelden die er toe doen. Alle foto’s zijn gemaakt met de desbetreffende camera, benadrukt De Kam desgevraagd. Het boekje over de 450D is ook best te gebruiken voor de 1000D: de verschillen tussen de camera’s zijn marginaal.

De boekjes zijn voor net geen tientje verkrijgbaar via de webwinkel van het NIDF: www.nidf.nl. Tip: Er zijn ook nog boekjes verkrijgbaar voor de 350D en 400D.

Titel: In de praktijk Canon EOS 450D

Auteur: Eduard de Kam

Formaat: 20 x 13 cm, 112 pagina’s

ISBN/EAN 978-90-72084-40-8

Prijs: € 9,95

Titel: In de praktijk Canon EOS 500D

Auteur: Eduard de Kam

Formaat: 20×13 cm, 86 pagina’s

ISBN/EAN 978-90-72084-42-2

Prijs: € 9,95

Lees ook:Boekjes: Fotograferen met…
Lees ook:DigiTales: Adobe special
Lees ook:DigiTales gewijd aan afdrukken
Lees ook:Fototip 1|500: pixels
Lees ook:[Boek] Foto Pockets: de handleiding uitgelegd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.