[Boek] Foto Pockets: de handleiding uitgelegd

Bij het geven van fotocursussen gaat eigenlijk te veel tijd ‘verloren’ aan het uitleggen van de handleiding van elke camera. De cursus komt in de plaats van het lezen van de handleiding, maar is daar eigenlijk niet voor bedoeld. Een fotocursus moet gaan over kijken, compositie, trucs en tips…

Voor wie er toch niet toe komt de handleiding van de camera te lezen is een Foto Pocket wellicht een uitkomst. Een Foto Pocket vormt volgens de uitgever de ideale aanvulling op de camerahandleiding.

Een handleiding lezen zonder enig ‘technisch’ inzicht in het functioneren van een camera, maar ook zonder enige achtergrond in digitale fotografie, is geen eenvoudige opgave. Een handleiding vertelt bijvoorbeeld HOE je de witbalans kunt instellen, maar niet WAAROM en WANNEER.

Na het bladeren door de twee Foto Pockets ben ik het met de uitgever eens. Sterker nog, deze boekjes vervangen wat mij betreft de handleiding. De enige hobbel is nog dat je dan wel bereid moet zijn om dit handzame, rijk geIllustreerde boekje ter hand te nemen… want lezen, daar lijkt de moderne mens steeds minder toe geneigd.

De boekjes zijn voorzien van een stevige plastic omslag, zodat de juiste titel gemakkelijk opgeborgen kan worden in de fototas. Voor onderweg. Want dat is ook een kenmerk van de echte fotografieliefhebber: die neemt de handleiding of deze Foto Pocket regelmatig opnieuw ter hand.

Auteur: Christian Haasz (EOS 500D) en Klaus Kindermann (Nikon D5000)

Foto Pocket EOS 500D en Nikon D5000

Prijs: € 14,95

ISBN/EAN 978-90-456-4792-0 (EOS 500D en 978-90-456-4794-4 (Nikon D5000)

Lees ook:Praktijkboekjes NIDF
Lees ook:Nikon D90: gidsje voor onderweg
Lees ook:Foto Pocket Canon EOS 50D
Lees ook:135 mm tele in ZEISS Batis-serie
Lees ook:Lezen met Sony en Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.