Nieuw: Leica M9 Digitaal

Geweldig nieuws van Leica! Ook in metaal verkrijgbaar.

Geweldig nieuws van Leica! Ook in metaal verkrijgbaar.

Bron: Leica

Digitale fotografie staat aan het begin van een geheel nieuwe dimensie.

Met de LEICA M9 stelt de Leica Camera AG, Solms de eerste meetzoekercamera met een volledig formaat sensor van 24 x 36mm voor. Als ‘s werelds meest compacte volformaat systeemcamera continueert de M9 de legendarische erfenis van het Leica meetzoekersysteem en verbindt hij 50 jaar van voortdurende technische innovaties in het M systeem met het hoogst haalbare in digitale technologie.

De succesvolle combinatie van een extreem hoge-resolutie sensor, de sublieme prestaties van M lenzen en geraffineerde verwerking van de vastgelegde digitale informatie garandeert de beste beeldresultaten onder alle fotografische condities. De technische eigenschappen maken de camera geschikt voor alle categoriëen fotografie van reportage en ‘bestaand licht’ tot aan het vastleggen van discrete, esthetische, Fine Art beelden. Dit maakt de M9 tot het ideale gereedschap voor alle fotografen die de hoogste normen in beeldkwaliteit eisen en een vrijheid van compositie waarderen die het onopvallend vastleggen van vluchtige momenten mogelijk maakt.

De 18 megapixel CCD beeldsensor, speciaal ontworpen en ontwikkeld voor de M9, maakt het vastleggen in volledige 35mm formaat zonder enige compromis mogelijk. Alle M lenzen die gemonteerd worden op de LEICA M9 bieden hierdoor de zelfde beeldhoek als die van cameramodellen voor film. Dat houdt in dat de enorme potentiële kwaliteit van het huidige M lens assortiment met brandpunten van 16 tot 135mm nu voor het eerst volledig in een digitale camera wordt benut. Daarnaast kunnen vrijwel alle lenzen uit het Leica M assortiment sinds 1954 ook weer worden gebruikt op de nieuwe M9.

Eens te meer bewijst Leica Camera AG haar loyaliteit aan volledige systeem-compatibiliteit en de voortdurende waarde van de Leica M series.

Lees ook:Leica SL koppelt snelheid aan eenvoud
Lees ook:Leica M’s met CCD kampen met corrosie op de sensor
Lees ook:Leica stapt in systeemcamera met Leica T
Lees ook:Leica CL: serieuze systeemcamera in zakformaat
Lees ook:Macrolens voor Leica M

Eén reactie op “Nieuw: Leica M9 Digitaal

  1. Jan Bos

    Ik fotografeer momenteel met de leica m82 ,hiervoor heb ik diverse andere leica camera,s gehad , maar het is een probleem om de nieuwste m9 te kopen , is er een leica fan , die wel weet hoe ik , of waar ik een m9 kan kopen ?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.