Leica CL: serieuze systeemcamera in zakformaat

Met de nieuwe CL systeemcamera brengt Leica een eerbetoon aan de ontwerper van de eerste Leica-kleinbeeldcamera, Oskar Barnack. De Leica CL (niet te verwarren met de gelijknamige analoge meetzoekercamera) is uitgerust met een 24-megapixelsensor van APS-C-formaat, die ook 4K-video kan vastleggen. De bediening is bewust minimalistisch, met slechts een beperkt aantal knoppen en verder een aanraakscherm. Naast een klein hulpschermpje op de bovenkant is er ook een prominent aanwezige elektronische EyeRes-zoeker. De Leica CL kan uit de voeten met alle TL- en SL-objectieven, en via een adapter ook met de handmatig scherp te stellen objectieven uit de M/R-serie. Uiteraard is ook wifi aan boord, en het gewicht bedraagt inclusief accu iets meer dan 400 gram. Ook deze Leica is niet goedkoop: we hebben nog geen officiële Nederlandse prijs gezien maar bij onze oosterburen bedraagt de bodyprijs van de eind deze maand leverbare CL bijna 2500 euro.

Lees ook:Leica SL koppelt snelheid aan eenvoud
Lees ook:Nieuwe lenzen en firmware voor Fujifilm GFX 50S
Lees ook:Leica M-lenzen mét autofocus…
Lees ook:Twee nieuwe lichtkanonnen van Olympus
Lees ook:Hasselblad X1D: middenformaat in miniatuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.