Projectmatig fotograferen geeft verdieping

Kuilvoer in aantocht: gehakseld gras

Net als met alles is het met fotograferen ook zo: als je je erin vastbijt, dan levert dat een verdieping op. De natuurfotograaf bijt zich een bepaalde periode vast in visdiefjes: hij leert het gedrag en kan op den duur anticiperen en zo betere foto’s maken. Projectmatig werken dus.

Zelf ben ik bezig een boer aan de rand van de stad te volgen. Man, vrouw, zoon. De zoon wil het bedrijf voortzetten en zelfs nog wat uitbreiden, pal aan de rand van de stad. In een tijd waarin het platteland leeg loopt, omdat veel jongeren in dit werk hun toekomst niet zien. Meer foto’s zien? Dat kan hier.

Doe dat ook eens: je langdurig, documentair in een onderwerp vastbijten. Mogelijkheden te over: markten, godsdienst, bakkers, wielrenners, overgewicht, ik verzin zomaar wat. Leuk toch? Misschien ook een idee om het met een groepje te doen, of als fotoclub voor de volgende tentoonstelling.

Lees ook:Documentaire fotografie: interessant
Lees ook:Boeren in de stad [Fotoproject]
Lees ook:Fotoexpositie Nicortiny geslaagd Paasevenement
Lees ook:Fotowedstrijd Children’s Eyes On Earth
Lees ook:Salgado in stilstaand en bewegend beeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.