Selfiedrone “must have gadget van het jaar”

Af en toe landt er een persbericht waarvan je denkt: hoe verzinnen ze het…? De ter gelegenheid van de IFA gelanceerde Yuneec Breeze is een 4K-drone die ook 13-megapixelfoto’s kan schieten. Tot zover niet zo heel bijzonder, maar het onderscheidende is dat de Breeze is geoptimaliseerd voor het maken en delen van selfies. Daar zorgen de smartphonebediening en de ingebouwde autopiloot voor. Als je wilt, kun je de Breeze zelfs zo instellen dat hij z’n eigenaar als een soort vliegend hondje volgt…

Gezien z’n formaat (24 cm Ø) en z’n prijs (net onder de 500 euro) moet je toch wel flink ijdel zijn als je zo’n apparaat puur voor de zelfportretjes on the move aanschaft.  Bovendien kent het dichtbevolkte en -bebouwde Nederland een tamelijk strenge dronewetgeving, die in de toekomst om diverse redenen vermoedelijk eerder strenger dan soepeler wordt.  Je moet er niet aan denken dat het boven een drukke winkelstraat zwart ziet van de drones, die het te druk hebben met het filmen van hun baasjes om elkaar, ander verkeer en allerlei obstakels te ontwijken… Iemand de betreffende episode uit South Park gezien?

Lees ook:Olympus blijft DSLR trouw
Lees ook:Photokina voortaan elk jaar
Lees ook:Wat is meerwaarde iPhone 5 voor fotografen?
Lees ook:Fujifilm instax mini 70 geknipt voor selfies
Lees ook:Beeldbepalend element: kleur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.