Tip van de week: ik ga op vakantie en neem (niet) mee

In je auto kun je meer fotospullen meenemen dan in het vliegtuig (als handbagage). De trein of een touringcar zit er een beetje tussenin.

In je auto kun je meer fotospullen meenemen dan in het vliegtuig (als handbagage). De trein of een touringcar zit er een beetje tussenin.

Hoewel ik als zzp’er zelf nauwelijks aan vakantie toekom, mede dankzij opdrachtgevers die hun planning en leveranciers die hun administratie niet op orde hebben, zijn velen van ons momenteel onderweg naar of reeds op hun vakantiebestemming. Eerste vraag is: wat neem ik aan apparatuur mee zonder mezelf en m’n reisgezelschap te veel te belasten?

Ook in de NRC Next kwam deze vraag dit weekend aan de orde in het katern Lux. Een aantal beroepsfotografen kwam aan het woord, waarbij tussen haakjes opviel dat de heren fotografen het meezeulen van hun kit in hun vrije tijd niet kunnen laten en de enige vrouw in het gezelschap wél. Neem in elk geval niet meer mee dan je nodig hebt, al is het maar om de norm voor handbagage in het vliegtuig niet te overschrijden. Te veel dure spullen trekken ook de aandacht van dieven, zeker in armere landen (check ook de polis van je reisverzekering). Denk wel aan voldoende reserveaccu’s, een lader die functioneert op de plaats van bestemming (netspanning), en genoeg geheugenkaarten.

En mocht je echt alleen maar van je vakantie kunnen genieten met een dikke camera om je nek, dan kun je misschien maar beter niet op reis gaan met je reguliere partner of gezin, maar een speciale fotosafari of fototrip boeken. Dan val je in elk geval niet uit de toon. Volgende keer weer meer over het onderwerp ‘lagen in Photoshop’.

Lees ook:Op vakantie met je camera – 1
Lees ook:Tip van de week: de ideale vakantie-uitrusting
Lees ook:Tip van de week: vakantieplannen/planning
Lees ook:Tip van de week: de aanloop naar de zomervakantie
Lees ook:Tip 27|500: Graag een heldere zoeker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.