Tip van de week: vakantieplannen/planning

De zomervakantie komt weer in zicht. Of er nu drie weken Zuid-Afrika of een dagje Zierikzee op het programma staat, 99 procent kans dat de camera meegaat. Goede vakantiefoto’s beginnen altijd met een goede voorbereiding. Kijk of alles nog goed werkt en schoon is, want als je drie dagen voor vertrek ontdekt dat je camera stuk is, heb je ‘m nooit op tijd gerepareerd weer terug. Koop niet op het allerlaatste moment een nieuwe lens of een nieuwe camera (dus ook niet op de luchthaven, en zeker niet in het buitenland!), maar neem een paar weekjes de tijd om de nieuwe aanwinst te leren kennen en uit te proberen.

Altijd handig om mee te nemen in de cameratas: een schoonmaaksetje, extra geheugenkaarten en een reserveaccu. In sommige landen heb je een verloopstekker nodig voor de acculader. Ga dat bijtijds na, anders zit je halverwege de vakantie zonder stroom. Check ook of je reisverzekering diefstal of verlies van je fotospullen dekt, en leg voor alle zekerheid een kopie van de aankoopnota’s en een lijstje met serienummers klaar, al is het maar voor de douane.

Controleer tot slot of je fototas nog in topconditie verkeert: het is een ramp als de riem of de bodem tijdens een trektocht in een tropisch oord de geest geeft. En als je met het vliegtuig reist, ga dan gelijk na of afmetingen en gewicht van de volle tas voldoen aan de criteria voor handbagage. Een ministatiefje zoals de GorillaPod kan probleemloos mee in de koffer.

Lees ook:Op vakantie met je camera – 1
Lees ook:Tip van de week: de aanloop naar de zomervakantie
Lees ook:Portretfoto’s: stel mensen op hun gemak
Lees ook:Tip van de week: onmisbaar in elke fototas
Lees ook:Tip van de week: houd je hardware in topconditie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.