Tip van de week: goede voorbereiding

Dat een goede voorbereiding het halve werk is, geldt ook bij fotografie. Het is op z’n zachtst gezegd uitermate vervelend – en voor een beroepsfotograaf méér dan vervelend – als je op locatie met een lege accu of volle geheugenkaarten komt te staan. Een bescheiden geheugenkaartje als reserve kost bijna niks meer, dus zorg dat je er altijd eentje achter de hand hebt. Ook fijn voor het geval dat het kaartje in de camera de geest geeft.

Tamrac_614Reserveaccu’s zijn vaak een stuk duurder. Het minste wat je kunt doen, is de dag ervoor de accu(‘s) helemaal opladen. Als je pas merkt dat je accu leeg is wanneer je op het punt staat om te vertrekken, is het te laat. Vergeet ook de (oplaadbare) batterijen voor je flitser niet. Een setje gewone penlites als back-up kan natuurlijk nooit kwaad.

Pak tot slot, zeker als je op vakantie of op dagtocht gaat, je tas van tevoren in, en niet op het allerlaatste moment. In de haast vergeet je bijna gegarandeerd essentiële dingen: een objectief, een lensdoekje, een filter of zonnekap. Vlak voor vertrek controleer je natuurlijk nog even of je niks over het hoofd gezien hebt.

Lees ook:Tip van de week: nooit zonder stroom
Lees ook:Tip van de Week: plenty energie
Lees ook:Tip van de week: houd je hardware in topconditie
Lees ook:Tip van de week: battery grips
Lees ook:Tip van de week: led-lamp versus flitser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.