Photoshop CC 2014 in de praktijk – II

Galerie Vervagen

DraaienVervagenNa

Onder Filter > Galerie Vervagen herbergt Photoshop CC 2014 twee nieuwe vervagingsfilters: Pad vervagen en Draaien vervagen. De laatste optie is naar verluidt ideaal om stilstaande auto’s draaiende wielen te geven en zo: je moet er maar op komen… DraaienVervagenVoorWat maar weer eens bewijst dat Photoshop van beeldbewerkingsprogramma steeds verder richting digitale trukendoos opschuift.

We wilden het Photoshop niet te makkelijk maken en kozen een stilstaande auto die niet recht van opzij maar onder een hoek was gefotografeerd. Het moet gezegd: in eerste instantie neemt het programma de wielkast en een stuk bumper die een deel van de band afschermen vrolijk mee, maar na een beetje stoeien met de DraaienVervagenijkpunten ziet het er op niet te groot formaat nog best aardig uit. Door de waarde bij Hoek vervagen te verhogen, laat je het wiel steeds sneller draaien.

Wil je niet de indruk wekken dat Jeremy Clarkson achter het stuur zit en met veel wielspin probeert de dikke Amerikaan uit de sneeuw los te krijgen (wedden trouwens dat het ding achterwielaandrijving heeft), dan kun je je toevlucht nemen tot Pad vervagen om de auto als geheel in virtuele beweging te krijgen. Nadeel: de hele achtergrond vervaagt vrolijk mee. Wil je dat voorkomen, dan zul je met selecties en/of lagen moeten gaan werken. Dat geldt ook op kleinere schaal voor Draaien vervagen, trouwens. En zo ben je toch een hele tijd aan het fröbelen om de werkelijkheid overtuigend een draai te geven.

Lees ook:Tip van de week: vervagen (Fade)
Lees ook:Tip van de week: herfstige sfeerfoto’s
Lees ook:De eerste sneeuw
Lees ook:Draait jouw Photoshop ook onder Mountain Lion?
Lees ook:Nieuwe Lensbaby niet alleen voor softies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.