Adobe Lightroom 4: meer voor minder geld

De meest verrassende feature van het zojuist verschenen Adobe Lightroom 4 is waarschijnlijk de prijs. Je betaalt zo’n 130 euro voor deze uitgebreide Raw-converter, of pakweg 75 euro indien je al een eerdere (legale!) versie van Lightroom bezit. We vermoeden dat de recente prijsverlaging van het concurrerende Apple Aperture zal hebben meegespeeld.

Behalve de interface en de mogelijkheden zijn onder meer ook de ruisonderdrukking en de integratie met Photoshop naar verluidt verbeterd. Een andere interessante nieuwe optie is soft proofing: een voorproefje op je scherm dat de uiteindelijke print zo dicht mogelijk benadert. Op DPReview verscheen onlangs een uitgebreide bespreking – wij hopen het programma binnenkort zelf eveneens nader aan de tand te voelen. Check vóór aankoop wel of je computer aan de systeemeisen voldoet.

O ja: we mogen het natuurlijk eigenlijk niet zeggen, maar veel winkels proberen nog snel hun ‘oude voorraad’ LR 3 te slijten. Voor een speciale prijs… die vaak hoger ligt dan de adviesprijs van de gloednieuwe versie.

Lees ook:Gratis testversie Lightroom 4
Lees ook:Lightroom 6 en mobile voor Android
Lees ook:Nieuwe editie Lightroom-handboek
Lees ook:Lightroom krijgt snellere motor
Lees ook:Photoshop CC, wat moet je ermee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.