Eddo Hartmann – Setting the Stage

Lobby Yanggakdo Hotel, Pyongyang, 2014. © Eddo Hartmann / Koryo Studio

In zo’n hotelletje zouden we op vakantie wel willen logeren, nietwaar..? Ware het niet dat dit hotel in Pyongyang, de hoofdstad van Noord-Korea, staat… Toch nog maar even wachten met boeken…

Eddo Hartmann (1973) kreeg als een van de zeer weinige westerlingen met z’n camera toegang tot dit land en de hoofdstad, die na de verwoestingen tijdens de Koreaanse Oorlog het visitekaartje van deze communistische ‘heilstaat’ moest worden. De vergelijking met Berlijn dat Hitler en Speer voor ogen stond, dringt zich op. Mede dankzij een samenwerking met productiebedrijf Koryo Studio kon Hartmann dit moois vastleggen, waarbij de strak vormgegeven beelden wonderwel goed aansluiten bij de van hogerhand opgelegde esthetiek en architectuur.

Het resultaat is de serie Setting the Stage: Pyongyang, North Korea, vanaf 14 maart tot en met 7 juni te zien in het aanmerkelijk minder modernistisch ogende Huis Marseille in Amsterdam. En Huis Marseille krijgt nog meer moois over de vloer, want tegelijkertijd is de tentoonstelling COR WAS HIER te bewonderen, met werk van de in 2013 overleden markante fotograaf Cor Jaring. Daarover later meer. Het museum aan de Keizersgracht is dinsdag t/m zondag geopend van 11 tot 6.

Lees ook:Eddo Hartmann – Setting the Stage, Part 2
Lees ook:De herontdekking van de wereld
Lees ook:Gratis op de foto in Huis Marseille | Amsterdam
Lees ook:COR WAS HIER: Cor Jaring in Huis Marseille
Lees ook:Gallery Talks in Huis Marseille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.