Eddo Hartmann – Setting the Stage, Part 2

Guard in Blue, Kimjongilia Flower Exhibition Hall, Pyongyang 2015. © Eddo Hartmann

Bij Noord-Korea denken we hier momenteel in de eerste plaats aan een megalomane gek met een fout kapsel, die met een andere megalomane gek met een fout kapsel een riskant spelletje War Games speelt. Maar achter het ijzeren gordijn speelt zich natuurlijk veel meer af, waar we als buitenstaanders slechts sporadisch een glimp van opvangen.

De Nederlandse fotograaf Eddo Hartmann (1973) reisde de afgelopen jaren viermaal naar Noord-Korea, met de vraag hoe het dagelijks leven is in zo’n land. Uiteraard had Hartmann de handen niet vrij: hij werd voortdurend geflankeerd door ‘gidsen’. Toch wist hij, ondanks al die beperkingen, foto’s en video’s te maken die aan zeggingskracht niets te wensen overlaten. Door wat er te zien valt én door wat je als kijker mist.

Setting the Stage: Pyongyang, North Korea, Part 2 is van 9 december tot en met 4 maart te zien in Huis Marseille in Amsterdam, en vormt het vervolg op een eerdere expositie. In de museumboekhandel is ook het bijbehorende fotoboek te koop (€ 42,50). Het museum aan de Keizersgracht is van dinsdag tot en met zondag open van 11 tot 6.

Lees ook:Eddo Hartmann – Setting the Stage
Lees ook:Ook Noord-Korea massaal aan de beauty app
Lees ook:De herontdekking van de wereld
Lees ook:Be Instant Square or be square
Lees ook:COR WAS HIER: Cor Jaring in Huis Marseille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.