Nieuwe Pentax-lenzen voor APS-C én full-frame

Het was de laatste tijd een beetje stil bij Pentax, wat zelfs tot geruchten over een beëindiging van de cameraproductie leidde. Maar stilgezeten hebben ze niet, getuige de aankondiging van twee nieuwe objectieven. De HD Pentax-D FA* 50 mm F 1,4 SDM AW is een lichtsterk standaardobjectief voor full-frame dat de zoetjesaan antieke huidige 50 mm F 1,4 moet aflossen. Ook APS-C-reflexbezitters kunnen naar een nieuw speeltje uitzien. De HD Pentax-DA* 11-18 mm F 2,8 is een nieuwe supergroothoekzoom met omgerekend een bereik van 17 tot bijna 28 mm. Het zal nog wel zeker een half jaar duren voor beide objectieven daadwerkelijk op de markt komen, dus de namen zijn voorlopig en de prijzen zijn momenteel nog niet bekend.

Lees ook:Tweetal full-frameobjectieven van Pentax
Lees ook:Tamron-superzoomlenzen voor APS-C en full-frame
Lees ook:Pentax goes full-frame (echt!)
Lees ook:Drie nieuwe lenzen van Sigma
Lees ook:Zes nieuwe Zeiss-lenzen voor full-frame

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.