Drie nieuwe lenzen van Sigma

Op de PMA, een belangrijke fotobeurs in Las Vegas -  waarom krijg ik daar toch nooit een uitnodiging voor? – kondigt Sigma een aantal interessante nieuwe producten aan. Prijzen nog niet bekend, een aantal specificaties wel. Maar waar het uiteindelijk om draait is natuurlijk: het resultaat!

50 – 200 mm

De Sigma 50-200 mm f/4-5.6 DC OS HSM wijst op een bruikbaar nut voor de middellange afstand. Op veel camera’s praten we hier over een bereik van pakweg 75 tot 300 mm. De lichtsterkte is gebruikelijk, de stabilisatie van Sigma werkt prima en dus lijkt dit een veel te gebruiken lens. Zelf vind ik dat je je zou moeten beperken tot drie keer zoom: dat is nu eenmaal gemakkelijker te maken en doorgaans van hogere kwaliteit. Maar: we wachten eerst deze lens af. Komt ook op de markt voor Sony en Pentax en kan MET stabilisator worden gebruikt – hoewel die ook al in de camera kan zitten. Da’s nieuw. Scherp stellen van 110 cm en geschikt voor polarisatiefilter.

10-20 mm

In de EX-serie van Sigma is nieuw de 10-20 mm f/3.5 EX DC HSM. Heerlijke groothoekmaat voor binnenopnamen, landschappen en ongewone beeldhoeken. De lichtsterkte over het gehele bereik maakt de lens geschikt(er) voor available light fotografie. Scherp stellen vanaf 24 mm.

18- 50 mm

Een echte allrounder wordt ongetwijfeld de Sigma 18-50 mm f/2.8-4.5 DC OS HSM. Omgerekend 27 tot 75 mm op de meest gangbare digitale reflexen, en daar mee ‘kun je de hele wereld fotograferen’. (Ik werk zelf met een standaard 24 mm f/1.4 objectief, omgerekend 38 mm. Daar fotografeer ik ‘heel de wereld’ mee…) Lekker lichtsterk, deze lens, op 18 mm. Scherp stellen van 30 cm.

Drie nieuwe Sigma lenzen om naar uit te kijken. Afbeeldingen heb ik nog niet: zodra er meer is lees je het hier.

Lees ook:Drie Nikon DL-edelcompacts met 1 inch sensor
Lees ook:Nieuw teleobjectief van Sigma: 70-300mm
Lees ook:Nieuwe groothoek(zoom) van Sigma
Lees ook:Nieuwe website Sigma
Lees ook:Nieuwe superzoom van Sigma kleiner dan ooit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.