Leica Summaron-M 28 mm na 50 jaar terug

Ook Leica speelt in op de retrotrend met de herintroductie van een klassiek objectief: de Summaron-M 28 mm F 5,6 uit de jaren vijftig en zestig. Helemaal identiek aan zijn voorganger is de nieuwe Summaron-M niet, want de schroefdraadvatting maakte plaats voor een M-bajonet met elektronische contacten. Ook het uiterlijk is kunstig gemoderniseerd. De optische constructie met zes lenselementen in vier groepen bleef wel ongewijzigd. Het leuke van dit objectiefje is dat het door z’n klassieke, (voor de liefhebbers) niet-retrofocus constructie nog geen twee centimeter uit de camera steekt. Door z’n onopvallendheid én de grote scherptediepte is het ideaal voor ‘straatfotografie uit de heup’.

Wanneer de Leica Summaron-M 28 mm precies leverbaar wordt, valt nog niet te zeggen, maar Leica raadt liefhebbers aan alvast te bestellen want men verwacht veel belangstelling. De prijs zal vermoedelijk ergens tussen de 2000 en de 2500 euro uitkomen.

Lees ook:De magie van de Rolleiflex
Lees ook:Nieuwe Leica D-Lux en X
Lees ook:Leica M-P: mag het iets minder zijn..?
Lees ook:Lichtsterke Leica-groothoek voor MFT
Lees ook:Leica brengt Thambar-M tele uit 1935 opnieuw uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.