Leica brengt Thambar-M tele uit 1935 opnieuw uit

Bij Leica moeten ze met lede ogen hebben aangezien hoe allerlei nieuwe concurrenten onder de vlag van oude merknamen goud geld verdienden met objectiefontwerpen uit de oude doos. Dat kunnen wij ook, hebben ze vast gedacht, en zonder buitenshuis leentjebuur te spelen bovendien. Dus bracht Leica al eerder een nieuwe versie van de 50 jaar oude Summaron-M 28 mm uit, en nu staat er een heruitgave van de F 2,2/90 mm Thambar-portrettele uit 1935 op stapel. De Thambar-M is natuurlijk naar de eisen van deze tijd bijgewerkt, maar beschikt nog steeds over een heel eigen karakter, niet in de laatste plaats dankzij het uit maar liefst twintig lamellen bestaande diafragma plus de bewust niet weggepoetste lensfout sferische aberratie. Er zit ook nog een speciaal filter bij – dromerige sfeerplaatjes gegarandeerd.

Leica is niet goedkoop, en de Thambar-M F 2,2/90 mm is geen uitzondering: reken voorlopig op zesenhalf mille. De Thambar-M wordt over plusminus een maand leverbaar.

Lees ook:Directklaarfotografie op z’n Leica’s
Lees ook:Nieuwe Leica D-Lux en X
Lees ook:Leica CL: serieuze systeemcamera in zakformaat
Lees ook:Leica M’s met CCD kampen met corrosie op de sensor
Lees ook:Leica T krijgt snellere AF en gevoeliger scherm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.