Vernieuwde telezoom en tilt&shiftlens van Nikon

Met de nieuwe AF-S Nikkor 70-200 mm F 2,8 E FL ED VR kun je volgens Nikon de lat hoger leggen. Het objectief is lichter dan zijn voorganger, en de zoom- en de scherpstelring hebben stuivertje gewisseld voor een betere hanteerbaarheid. Naast de optische constructie en in het verlengde daarvan de beeldkwaliteit hebben ook de AF en de VR-beeldstabilisatie een upgrade gekregen, en het elektromagnetische diafragma zorgt bij snellere series voor een constantere belichting en een grotere betrouwbaarheid. Helaas legde Nikon zelf eveneens de lat hoger met de prijs: de nieuwe reportagetelezoom gaat 3179 euro kosten. Verkrijgbaar vanaf 10 november.

Verder het PC Nikkor 19 mm F 4 E ED tilt&shiftobjectief. Dit beschikt over een dubbel rotatiemechanisme, waardoor je tegelijkertijd kunt shiften en tilten, net als bij een echte technische camera. De grote beeldhoek (97 graden bij full-frame) is ideaal voor krappere ruimtes (binnen) of grote gebouwen (buiten). Scherpstellen doe je handmatig, en de prijs bedraagt 3949 euro. De nieuwe 19 mm tilt&shift moet eind deze maand leverbaar worden.

Lees ook:Drie nieuwe Nikon-groothoeklenzen
Lees ook:Photokina zit er weer op
Lees ook:Supertelezoom en lichtsterke groothoek van Nikon
Lees ook:Afgeslankte Nikon-superzoom voor APS-C
Lees ook:Nikon 24-70 mm mét beeldstabilisatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.