Drie nieuwe Nikon-groothoeklenzen

Groothoekliefhebbers met een Nikon-spiegelreflexcamera zullen blij zijn met de aankondiging van dit trio Nikkor-objectieven. De AF-S Fisheye-Nikkor 8-15 mm F 3,5-4,5 E ED (links) biedt als het ware twee fisheyelenzen in één objectief, met naar keuze een cirkelvormig beeld of een beeld dat de hele sensor dekt. Het weerbestendige objectief moet al bij volle opening een scherp beeld van hoek tot hoek leveren. Medio juni verkrijgbaar voor zo’n 1540 euro. De AF-S Nikkor 28 mm F 1,4 E ED (midden) is een lichtsterke ‘vaste’ groothoeklens van topkwaliteit, zowel optisch als mechanisch. De prijs is ernaar: ruim 2450 euro. Gelukkig heeft Nikon ook wat nieuws voor de amateurfotograaf met een APS-C-camera (‘DX-formaat’) De AF-P DX Nikkor 10-20 mm F 4,5-5,6 G VR (rechts) is een compacte en lichte (230 gram) groothoekzoom met omgerekend naar full-frame een bereik van 15 tot 30 mm. De stappenmotor zorgt voor een snelle en stille AF en VR-beeldstabilisatie rekent af met ongewenste camerabewegingen. Evenals de nieuwe 28 mm eind juni leverbaar voor net onder de 400 euro.

Lees ook:Nieuwe Nikon 35 mm groothoek voor full-frame
Lees ook:Supertelezoom en lichtsterke groothoek van Nikon
Lees ook:Vaste lichtsterke 35 mm van Nikon
Lees ook:Nikon 24-70 mm mét beeldstabilisatie
Lees ook:Nieuwe groothoek voor Nikonliefhebbers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.