Nikon 24-70 mm mét beeldstabilisatie

Nikon heeft een nieuwe versie van de 24-70 mm F 2,8 reportagezoom voor full-frame/FX-formaat aangekondigd. De AF-S Nikkor 24-70 mm F 2,8 E ED VR beschikt zoals de naam al laat doorschemeren over beeldstabilisatie. Altijd een welkome aanwinst, want het geeft al snel drie stops winst bij werken uit de hand. Verder beschikt de nieuwe 24-70 mm over een snellere scherpstelmotor, Nano Crystal- plus fluorcoating, een elektromagnetisch diafragma (de ‘E’ in de naam) en als eerste Nikon-objectief ook over een asferisch lenselement van ED-glas. Bovendien zou het weerbestendige objectief robuuster moeten zijn dan z’n voorganger. De AF-S Nikkor 24-70 mm F 2,8 E ED VR wordt eind deze maand leverbaar voor een kleine 2500 euro.

Verder introduceert Nikon een nieuwe 200-500 mm supertelezoom met een schappelijk prijskaartje en een lichtsterke 24 mm F 1,8 groothoek – daarover later meer.

Lees ook:Nikon-telezoom met ingebouwde converter
Lees ook:Ultralichtsterke portrettele van Nikon
Lees ook:Allround telezoom van Nikon
Lees ook:Drie nieuwe Nikon-groothoeklenzen
Lees ook:Nieuwe Nikon 35 mm groothoek voor full-frame

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.